Kronen, inlays en bruggen

Als er teveel verloren is gegaan van de tand of kies, kunnen we deze vaak nog opbouwen met een kroon, inlay of brug. Deze voorzieningen worden buiten de mond gemaakt door de tandtechnieker. Hiervoor gebruiken we hoogwaardige materialen.

Kronen
Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein, dat over een tand of kies wordt geplaatst. De tand of kies moet eerst zodanig vorm worden gegeven, dat er een kapje overheen kan. Dit vindt doorgaans plaats met een plaatselijke verdoving

Inlays
Een inlay is een ingelegde vulling. Deze wordt niet rechtstreeks in de mond vervaardigd, maar in het laboratorium gemaakt op het model van de betreffende kies. Dit lijkt qua procedure op het maken van een kroon. Klassiek is de inlay van goud. Tegenwoordig maakt een deel van onze praktijken de inlays van porselein.

Bruggen
Als één of meer tanden of kiezen verloren zijn gegaan, kunnen die worden vervangen door een brug. Een brug bestaat uit een aantal pijlers (kronen) die verbonden zijn met een zwevend tussendeel (dummy) dat de verloren gegane tand of kies vervangt.

Voor een uitgebreide beschrijving van de procedure klikt u hier.

 

Buy now