Tarieven Dental Experts

De tarieven voor de tandheelkunde worden, in opdracht van de overheid, jaarlijks landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Bekijkt u hier de vaste tarieven die per 1 januari 2020 gelden voor alle tandartsen in Nederland.

Vergoedingen tandarts
Een vergoeding van de tandartskosten verschilt per behandeling en per verzekeraar. Kosten voor tandheelkundige behandelingen voor volwassenen worden over het algemeen niet vanuit de basisverzekering vergoed, maar vaak wel vanuit een aanvullende tandartsverzekering.

Kinderen tot 18 jaar zijn via de basisverzekering verzekerd. Alle tandheelkundige behandelingen worden vergoed. Behalve voor orthodontie en tandartsbehandelingen waar sprake is van ingekocht techniekwerk, zoals kronen en bruggen. Deze behandelingen zijn niet gedekt vanuit de basisverzekering. Hiervoor kunt u zich aanvullend verzekeren.

Indien er sprake is van een medische noodzaak kan Dental Experts uw verzekering vragen of u in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Dental Experts zal in dat geval een aanvraag bij uw verzekering indienen om de betreffende behandeling te vergoeden. Bijvoorbeeld voor het vervaardigen van een “klikgebit” op implantaten.

Bij grotere behandelingen kan het zijn dat uw kosten voor de belasting aftrekbaar is. Dit kan voor u aantrekkelijk zijn. Op de website van de belastingdienst vindt u meer informatie. Bekijkt u hier de webpagina van de belastingdienst.

Betalingen
Voor het versturen en innen van de facturen werken wij samen met Infomedics. Zij sturen de nota in de meeste gevallen eerst naar uw zorgverzekeraar, waarna u de eventuele (rest)nota ontvangt.

 

Buy now