Tanden bleken bij Dental Experts

Maak uw tanden stralend wit door uw tanden te bleken, dé uitkomst wanneer u niet tevreden bent over de kleur van uw gebit. Het is wetenschappelijk bewezen dat thuisbleken een beter resultaat biedt ten opzichte van een bleekbehandeling in de praktijk.

” Ik stoorde mij verschrikkelijk aan mijn verkleurde tanden en heb daarom met mijn tandarts gekozen voor een thuisbleekbehandeling om mijn tanden witter te maken. Het resultaat is super! “

Let op: helaas kunnen wij vullingen, kronen en bruggen niet witter maken met een bleekbehandeling. Deze elementen behouden hun huidige kleur omdat bleekmethodes geen effect hebben op kunstelementen.

Thuis uw tanden bleken
De thuisbleekbehandeling start met een consult in onze praktijk. Tijdens deze afspraak maken we een afdruk van uw gebit. Op basis hiervan maken we bitjes voor uw onder- en bovenkaak. Het proces voor het thuis bleken van uw tanden verloopt als volgt:
1. U kunt een week na het consult de bleekbitjes ophalen in onze praktijk.
2. Tijdens dit consult bekijken we of de bleekbitjes goed passen.
3. Ook krijgt u de bleekspuitjes mee en geven we uitleg over hoe de bleekbehandeling in zijn werk gaat.
4. U brengt iedere avond de bleekgel aan in de bitjes en draagt deze 4 uur per dag voor 5 dagen.
5. Wanneer het resultaat voor u voldoende is, stopt u eerder met de bleekbehandeling.
6. Gevoeligheid is een natuurlijk verschijnsel met thuisbleken. Indien de gevoeligheid te lang aanhoudt, dient u de behandeling te staken.

Tijdens en na de behandeling
Ons advies is om direct na en tijdens de bleekbehandeling geen kleurstof houdende producten te consumeren. Dit kan het bleken negatief beïnvloeden en het eindresultaat verminderen. Wij raden tevens aan om tijdens direct na en tijdens het bleken niet te roken en de volgende dranken en voeding te vermijden:
• Rode wijn
• Koffie en thee
• Fruit en sappen met een hoge zuurgraad
• Donkergekleurde frisdrank
• Rode sauzen en rode curries (of andere etenswaren met veel kleur)
• Voedsel met kerrie

Het is afhankelijk van uw leefgewoonten hoelang het resultaat zichtbaar is. Bij de meeste mensen is dit ongeveer één tot twee jaar. Hoe snel deze verkleuring plaatsvindt is voor iedereen verschillend. U kunt de bleekbehandeling indien gewenst elk jaar herhalen.

Veel gestelde vragen over tanden bleken

Doet tanden bleken pijn?
Tanden bleken is geen pijnlijke behandeling. Het kan wel voorkomen dat uw gebit daarna gevoeliger is dan normaal. Dit gevoel kan ongeveer 24 uur aanhouden. Heeft u na een dag nog last van uw tanden en kiezen, neem dan contact met ons op.

Kan ieder gebit gebleekt worden?
Tanden bleken is in principe geschikt voor iedereen boven de 18 jaar. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat vullingen, kronen en facings niet verkleuren tijdens het bleken.

Verbleken mijn kronen en vullingen ook?
Nee, de kleur van vullingen, kronen en facings verandert niet na het bleken van uw tanden.

Wordt de bleekbehandeling vergoed?
In de meeste gevallen vergoedt de zorgverzekeraar de bleekbehandeling niet. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering, dan bestaat er een kans dat de verzekeraar een vergoeding uitkeert.

Moet ik voorafgaand aan de behandeling nog ergens rekening mee houden?
Ons advies is om voor de behandeling goed te eten en drinken, omdat dit tijdens het dragen van de bleekbitjes niet kan.

Kan ik direct na de behandeling weer eten en drinken?
Wij raden aan om gedurende de bleekbehandeling niet te roken. Houd er tijdens de dagen dat u bleekt rekening mee dat u ook geen kleurstof houdende producten consumeert zoals rode wijn, cola, koffie en thee.

Kan ik mijn tanden na de behandeling extra wit houden?
Om een snelle verkleuring van uw tanden tegen te gaan is het belangrijk dat u op uw consumptiegedrag let. Wanneer u bijvoorbeeld veel rookt en koffie drinkt, hebben uw tanden en kiezen sneller de kans om te verkleuren.

Is een herhaalbehandeling mogelijk?
Een tandenbleekbehandeling is niet schadelijk en daarom kunt u de behandeling regelmatig herhalen. Wij adviseren u, afhankelijk van het consumptiegedrag, het bleken van uw tanden elke één of twee jaar te herhalen.

 

Buy now